Monday 9 April 2012

BOZAR: Koningin Elisabethwedstrijd: Het Koreaanse mysterie - Documentaire van Thierry Loreau en Pierre Barré

Koningin Elisabethwedstrijd: Het Koreaanse mysterie - Documentaire van Thierry Loreau en Pierre Barré

BOZAR CINEMA presenteert op maandag 7 mei in avant-première de film Koningin Elisabethwedstrijd: het Koreaanse mysterie. Deze documentaire onderzoekt de recente opmars van jonge Koreaanse muzikanten in de wereld van de klassieke westerse muziek en hun deelname aan prestigieuze wedstrijden zoals de Koningin Elisabethwedstrijd.

Maandag 07.05.2012 - 20:00

Paleis voor Schone Kunsten - Studio

Kim Min Séoul
Zuid-Korea is sinds een tiental jaar steeds meer aanwezig in het domein van de westerse klassieke muziek. Die vooruitgang blijkt vooral uit de internationale muziekwedstrijden. Op de Koningin Elisabethwedstrijd, bijvoorbeeld, vormen de Koreanen de laatste drie jaar een kwart van de deelnemers in de eerste ronde. In 2010 waren ze met 5 van de 12 in de finale, en in 2011 eindigde voor het eerst in de geschiedenis van de wedstrijd een Koreaan op de eerste plaats, Hong Haeran.

De afgelopen vier jaar wonnen de Koreanen ook de Grand Prix Maria Callas, alsook het Concours Long-Thibaud-Crespin, de Internationale Tsjaikovskiwedstrijd en tal van andere gerenommeerde wedstrijden.

Waarom worden jonge Koreanen aangetrokken tot klassieke muziek en waar leren ze spelen? Hoe komt het dat ze op zo’n korte tijd hoge prestaties zijn beginnen te leveren?

De film onderzoekt de succesvolle ontwikkeling van Koreaanse musici in vier stappen: de scholing in Seoel van het vroegtijdige muzikale ontwaken tot de perfecte technische beheersing van het instrument, de vorming van expressiviteit onder invloed van westerse grootmeesters aan de Hochschule für Musik in Munich, de geest van wedijver die ontwaakt achter de schermen van de Koningin Elisabethwedstrijd, en uiteindelijk de inwijding in het professionele muzikale leven op het podium van de Koninklijke Muntschouwburg.



Praktische informatie

Koningin Elisabethwedstrijd: Het Koreaanse mysterie
Documentaire van Thierry Loreau en Pierre Barré

Thierry Loreau regisseur
Pierre Barré regisseur

Plaats
Paleis voor Schone Kunsten - Studio
Ravensteinstraat 23
1000 Brussel

Datum
Maandag 07.05.2012 - 20:00

Prijs
€ 5,00

Taal
OV: Koreaans | Frans

Coproductie:
RTBF | Les Films de la Passerelle | BOZAR CINEMA

BOZAR info & tickets+32 (0)2 507 82 00- info@bozar.be - www.bozar.be

BOZAR: Koningin Elisabethwedstrijd: Het Koreaanse mysterie - Documentaire van Thierry Loreau en Pierre Barré

No comments:

Post a Comment